Gå til sidens hovedinnhold

– Vi verken kan eller bør fjerne ting vi ikke liker eller er uenige i

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som beboer i Marta Steinsviks vei er jeg både oppgitt og lei over at noen har bestemt at vår vei skal bytte navn og i tillegg kanskje vil gi veien «minnesmerke-status».

Dere har ikke spurt oss som bor her hva vi tenker om det. Hvorfor ikke?

Jeg leser, forstår og hører begrunnelsene for navnebyttet. Men nå har nå engang det vært navnet på denne veistubben en del år og Marta Steinsvik har lokal tilknytning, noe som sikkert talte da veien fikk sitt navn.
Mange mennesker i vårt land har hatt meninger vi ikke deler og har gjort ting vi ikke liker – og likevel blitt hedret med oppkalling, statuer og utsmykninger etter sin samtid.

Vi verken kan eller bør fjerne ting vi ikke liker eller er uenige i.

«Gjort er gjort og spist er spist», sa dyra i Hakkebakkeskogen. La historie være historie, vi har mye både å være stolte og flaue over i vårt land. Det blir ikke borte om vi fjerner navn eller velter statuer.

Og ikke minst – noe som er svært viktig for meg som bor her: Har dere tenkt på den jobben vi får med å bytte adresse? Det er svært mange eldre mennesker som har denne adressen og som helt sikkert ikke gleder seg til jobben.

Mange forholder seg kanskje bedre til papir enn nett? Hmmm ...

Les også

Vil hedre Mona som aldri kom hjem fra Utøya: – Hun var en veldig stor del av lokalmiljøet på Mortensrud

Les også

Nå kan denne veien på Stenbråten snart være historie - bydelen ber om innspill til nytt navn

Les også

Politikerne i Søndre Nordstrand vil fjerne navn på antisemitt fra bydelens veiskilt