ØSTFOLDBANEN: Fra 15. desember i år blir det flere togavganger mellom Oslo og Gøteborg. Arne Fosen som er konserndirektør for tog i Vy påpeker i en pressemelding at togferie er populært.

– Vi jobber hele tiden for å gi de som reiser med oss et stadig bedre togtilbud. Vi har over tid sett på hva som er mulig for å gi passasjerene våre et enda bedre tilbud, og er glade for at vi fra desember i år kan kjøre flere avganger mellom Oslo og Gøteborg, sier han.

 

Videre transport

Samtidig legger Vy til rette for flere forbedringer.

– Vi utvider avganger som kjører til Halden i dag, noe som betyr at det blir fire avganger på hverdager og tre avganger i helgene som kjører til og fra Gøteborg. Togene vil kjøre hver fjerde time på ukedagene, og i tillegg blir reisetiden noe kortere, forteller Fosen.

Ifølge konserndirektøren vil de nye rutetidene også gi et tilbud som er bedre tilpasset videre transport fra Gøteborg mot Helsingborg, Malmø og København, og derfra videre ut i Europa.

– Dette er det mange som ønsker seg, og vi gleder oss til å gi vårt bidrag for å møte dette behovet, sier Fosen.

Han sier at togtilbudet ikke vil konkurrere med Vy Bus4You sitt busstilbud mellom de to byene.

– Dette gir et enda bedre tilbud mellom Oslo og Gøteborg, og vi vet at det er reisende som foretrekker tog fremfor buss eller motsatt. Vi er trygge på at vi totalt sett gir et godt tilbud fra Oslo mot Sverige, og derfra videre til andre land i Europa, sier han.

Slik blir togtilbudet Oslo - Gøteborg fra desember

Antall avganger øker fra tre til fire på hverdager og fra to til tre i helgene.
Vy kjører hver fjerde time fra begge byer på ukedager. Togene kjører rundt kl. 06, kl. 10, kl. 14 og kl. 18.
Lørdag er det tre avganger rundt kl. 08, kl. 14 og kl. 18.
Søndag er det tre avganger rundt kl. 10, kl. 14 og kl. 18.
Alle avgangene vil bruke rundt 3 timer og 40 minutter.