Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Hvordan kan billig forbrukslån hjelpe økonomien?

Økonomiekspert Eivind Dahl Ringard i Nettavisen Lånehjelpen gir deg den informasjonen du trenger å vite før du tar opp et lån uten sikkerhet.

Et lån uten sikkerhet kan for eksempel ordnes fort nok til at du kan unngå å få betalingsanmerkning på grunn av sen innbetaling for et av kredittkortene dine. En betalingsanmerkning kan fort koste deg mye penger, og det vil også ha innvirkning på betingelsene til fremtidige lån som du søker om.

Bli kvitt de dyre lånene

Smålån er ofte svært dyre og er kun tenkt for å bli brukt over en veldig kort tidsperiode. Noen av smålånene har til og med rentefritak for den første måneden. Når man tar opp lån er det lett å tenke at lånene lett kan tilbakebetales, for eksempel fra den neste lønningen, slik at kostnaden på lånet blir relativt liten samtidig som vi får betalt for det vi trenger.

Nå har det seg dessverre slik at de fleste av oss ofte er litt for optimistiske når det gjelder hvor fort og hvor lett vi kan betale tilbake lån. I realiteten skjer ofte uforutsigbare ting som gjør det umulig å betale tilbake som planlagt. Da kan det fort skje at man blir sittende med ett eller flere dyre smålån som man betaler på hver måned. 

Økonomiekspert Eivind Dahl Ringard i Nettavisen Lånehjelpen.

Bli kvitt alle gebyrene

Når man betaler på flere lån på en gang påløper det administrasjonsgebyrer på hvert enkelt lån. Dette er ikke alltid nødvendig ettersom du ofte kan samle alle de dyre smålånene dine i ett større lån, for eksempel et lån uten sikkerhet. Dersom du samler sammen alle de dyre smålånene dine i et større lån uten sikkerhet slipper du unna med å betale månedlige gebyrer på kun ett lån. Dette kan i seg selv vise seg å være en vesentlig besparelse.

Større lån kan som regel få noe lavere renter enn smålån. Dette er fordi kostnadene til banken for hver utlånt krone blir mindre når de er spredt over et større lån. Større lån er også designet for å bli betalt over lengre tid, og banken designer derfor større lån for å kunne betales tilbake med lavere renter, men over lengre tid, slik at de allikevel kan innhente profitt på sikt.

Kombinasjonen av reduserte månedlige gebyrer og lavere rente kan ofte gjøre refinansiering av smålån med lån uten sikkerhet til en relativt gunstig løsning for økonomien din på lang sikt. Det kan også ofte hjelpe deg med å oppnå en romsligere økonomi på kort sikt ettersom kostnaden kan tas litt over tid med noe lavere månedlige tilbakebetalinger uten at dette trenger å bety at du må betale tilbake mer totalt.

Vedlikehold av verdifull eiendom

Eiendom er en investering. Dersom du ikke vedlikeholder eiendommen din kan den fort begynne å tape seg i verdi. Vedlikehold kan ofte bli dyrt, og behovet kommer ofte når man minst venter det. På grunn av dette er det mange som velger å bruke et lån uten sikkerhet til å finansiere reparasjon, vedlikehold og oppussing av eiendom.

En løsning kan selvfølgelig være å ta arbeidet i flere omganger, men dette blir ofte enda mye dyrere ettersom mobilisering av arbeidsfolk koster mye hver gang. Materialkostnadene kommer også ofte i stor grad samtidig med arbeidet, så å spre utgiften og ta ting litt av gangen er i realiteten ofte upraktisk.

En investering i fremtiden

Investeringer er et område der det er populært for nordmenn å benytte seg av lån uten sikkerhet. Dersom du har en god ide og er klar for utfordringen det er å starte med egen bedrift kan et lån uten sikkerhet være en smart løsning for å finansiere oppstarten.

Dersom man får inn investorer for tidlig i løpet kan dette ofte bety at du blir nødt til å gi opp en desto større del av eierskapet i bedriften. Et lån må betales tilbake, men det kan godt tenkes at det vil koste mindre enn det du må gi bort i aksjeutbytte over levetiden av selskapet dersom du får det samme beløpet i form av en investering. I tillegg til dette beholder du full kontroll dersom du beholder en stor del av aksjene selv, noe som kan være viktig i en oppstarts bedrift der avgjørelser ofte må tas i en fart.

Å starte en bedrift er en investering i fremtiden. Det kan bety frihet, arbeidsglede og en solid inntekt for resten av livet. Dersom man låner kapitalen kan det også bety et stort lån å betale tilbake fra arbeidsinntekt dersom ting går skeis, så det er verdt å være litt forsiktig.

likviditet i vanskelige perioder

Dersom du driver din egen forretning som selvstendig næringsdrivende eller har startet bedrift har du god forståelse for hvor viktig kontantstrømmen er, og hvor mye problemer du kan få dersom du slipper opp for penger. I mange tilfeller kan det stå om noen få tusenlapper mellom suksess og fiasko.

Problemet kan rett og slett være noe så enkelt som forsinkelser i betalingene fra kundene dine, mens utgiftene ruller og går. Et lån uten sikkerhet kan hjelpe deg gjennom vanskelige perioder uten for mye ekstra bry.

Unngå å betale for mye

Dersom du vurderer å ta opp forbrukslån bør du sjekke tilbudene i markedet og sammenligne. Du bør også passe på å søke om flere lån for å se hvor du får det beste tilbudet fra. Lånehjelpen, som drives av Nettavisen.no, gir deg informasjon om en mengde lån på ett og samme sted slik at du lettere kan sammenligne de forskjellige lånetilbudene. Husk alltid at et lån er en belastning på økonomien din som må leve med en tid fremover, så det lønner seg å sjekke hva som tilbys. 

Eff. Rente 16,24%, 65.000,- O/5 år, etabl. Geb. 900,- Totalt: 93.068,-

Redaksjonen i Nordstrands Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet