Annonsørinnhold fra Nordstrands Blad

Hva er dette?

Dette er våre ambisjoner for Nordstrands Blad fremover

Ansvarlig redaktør og daglig leder Kristin Stoltenberg brenner for lokalavisen, god journalistikk og å jakte på nyhetene som er viktige for alle som bor i nærmiljøet.

Annonsørinnhold fra Nordstrands Blad

– Nordstrands Blad flyttet hjem i 2019 etter å ha blitt drevet fra Østlandets Blad i Ski i flere år. Det er utrolig bra, og helt riktig, at vi nå sitter i lokaler på Sæter, sier Kristin Stoltenberg.

Hun tok over redaktørstolen sommeren 2019, etter mer enn tjue år i Schibsted og Aftenposten og tre år i SOS-barnebyer. Selv er hun fjerdegenerasjon Nordstrands-beboer og bor her med mann, barn og hunden Molly.

Nå satser Nordstrands Blad tungt digitalt

Nordstrands Blad har eksistert i 95 år, og planen er å fortsette å eksistere. For å klare det, må utviklingen skje nå - og leserne må bli med. 

Brenner for lokaljournalistikk: Kristin Stoltenberg gleder seg stort over at Nordstrands Blad satser digitalt og skal fortsette å levere god lokaljournalistikk i årene fremover.

– Nordstrands Blad kommer på papir en gang i uken. Men det er på nett det skjer. Nå ruster vi opp avisen og satser digitalt. Det er en dyktig gjeng som står på for å gi leserne gode lokale nyheter hver eneste dag. De første sakene publiserer vi digitalt før du har stått opp, deretter følger vi nyhetsbildet helt frem til kvelden, sier hun.

Bli abonnent i Nordstrands Blad her!

Endelig hjemme i bydelen

Arild Jacobsen har tidligere jobbet mest som sportsjournalist. Han skriver fremdeles om sport, men på en annen måte enn tidligere.

Sport på en annen måte: Arild Jacobsen er erfaren i faget, men lager nå sportsjournalistikken på en annen måte.

– Vi bruker mer tid på å skrive grundigere reportasjer og portretter, og om ting som skjer som angår idretten. Tidligere brukte vi mye tid på å skrive referater fra diverse kamper, men det er det ikke like mye av lenger, sier han.

Denne dagen er han i Ekeberghallen for å følge en lokal idrettsprofil på en helsesjekk. Samtidig som han tar bilder og gjør et intervju, filmer han gjerne en liten snutt med telefonen sin. Det er fint å gi reportasjen det lille ekstra. 

For Arilds del er han veldig fornøyd med at lokalavisen endelig har flyttet tilbake til Sæter og bydel Nordstrand.

– Det er veldig deilig å være der det skjer! Og for meg er det ekstra praktisk, i og med at jeg bor 300 meter nedi bakken her, ler han. 

Vil du følge med på lokale nyheter fra Bydel Nordstrand? Bli abonnent her!

Dyktige folk på laget

Nordstrands Blad er en viktig kilde til informasjon i bydelene, og den nye redaktøren er levende opptatt av å engasjere.

– Jeg ønsker at vi skal løfte frem saker som betyr noe i folks liv. Saker som er nære, overraskende, nyttige og vesentlige. Avisen skal være en vaktbikkje og påpeke svakheter, men samtidig bidra til å informere, glede, skape lokalt engasjement og stolthet. Vi skal fortelle om politiske vedtak - og om konsekvensene av dem, sier hun og legger til:

– Noen ganger vil kanskje også folk bli irriterte på oss. Men vi skal gjøre jobben vår.

Engasjerte: Et typisk morgenmøte i Nordstrands Blad myldrer over av tips og ideer til gode saker som journalistene vil bruke tid på. Alt fra stadige forsinkelser på 70-bussen, til nyheter om stor utbygging i nærområdet, og til forsvunne papegøyer.

I skrivende stund har Nordstrands Blad drøye 4440 abonnenter. 

– Nå håper vi at folk blir med oss på det digitale spranget, og leser oss på noblad.no. Jeg håper at folk ser verdien av å abonnere på lokalavisa si, avslutter Stoltenberg.

Bli abonnent her!

Del artikkelen på Facebook