Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Levende bydel med rikt organisasjonsliv

Nordstrand er en stor bydel syd i Oslo med rundt 50 000 innbyggere, utallige muligheter for et aktivt friluftsliv i slalåmbakker og idrettsparker og flotte strender. Bydelen har et velorganisert organisasjonsliv av frivillige som gir alle aldersgrupper et bredt spekter av tilbud til meningsfull fritid.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Nordstrand er en stor bydel syd i Oslo med rundt 50 000 innbyggere, utallige muligheter for et aktivt friluftsliv i slalåmbakker og idrettsparker og flotte strender. Bydelen har et velorganisert organisasjonsliv av frivillige som gir alle aldersgrupper et bredt spekter av tilbud til meningsfull fritid.

Fra Lambertseter, Norges nest første drabantby, til Ekeberg, et av de viktigste fortidsminneområder i Norge, fra Kastellet med Kastellet gård, til Simensbråten, tidligere hytteområde og i dag et attraktivt boområde med villaer og småblokker – Nordstrand utgjør er en vesentlig del av Oslo, og innbyr til spennende utflukter og gode opplevelser sammen med familie og venner, like utenfor din egen stuedør. 

Bydelen har mange tilbud som ikke koster noe, men hvis du vil ta en all-inclusive miniferie i ditt eget nærområde kan det koste litt. Et forbrukslån er en mulighet, men husk å lese forbrukerrådets anbefalinger og være påpasselig med ikke å ta opp et lån som er for dyrt.

Sykkeltur til stranda, fortidsminner og skulpturpark

Nordstrand var i sin tid et ferieområde for overklassen, og har hovedstadens lengste strandlinje. Nordstrand bad er en fin, skjermet strand med både sand og svaberg, hvor det sjeldent er overfylt, i sykkelavstand til Oslo sentrum. 

Et kvarters sykkeltur derfra ligger Ekeberg med Ekerbergsletta, et vakkert naturområde og populært utfluktsmål, og et område som riksantikvaren har utropt som Oslos største og viktigste fortidsminne område. Her finner du også Ekeberg restaurant, med en spektakulær utsikt over Oslo by og Oslofjorden, - og ikke minst Ekebergparken. 

Ekebergparken er en stor skogspark der gamle veier er ryddet og istandsatt, med en fantastisk samling av skulpturer som representerer europeisk kunsthistorie fra de siste 130 år. Parken ble gjenåpnet som folkepark i 2013, men eksisterte også tidligere - det var her Edvard Munch sies å ha blitt inspirert til sitt berømte maleri «Skrik».

Drabantby med royal historie og gode shoppingmulighter

I 1950 flyttet den første familien inn på Lambertseter, i dag bor det omtrent 10 000 mennesker i området. Området har vært eid av fire dansk-norske konger, den siste av dem var Fredrik 3., som solgte det på 1660 -tallet. Senere ble det overtatt av rike Kristianiaborgere, og under andre verdenskrig ble det overtatt av tyskerne, blant annet fordi det stod to store radiomaster der, som de så fikk kontroll over. Mastene ble revet i 1975.

Idrettsanlegget, svømmehallen og Lambertseter senter er viktige aktivitets- og møtesteder. Senteret tilbyr med sine 83 butikker, mange gode spisesteder, kino og bibliotek, glimrende muligheter for shopping og hygge, alt samlet under ett tak.

Å ta et avbrekk i en travel hverdag og oppleve gleder og fornøyelser i ditt eget nærområde

kan gi gode minner og masser av overskudd. Nordstrand er med sin formidable beliggenhet og store utvalg av severdigheter og utfluktsmål, en bydel hvor er en langhelg kan gå hurtig.

Få råd til det

Med så mye flott natur og mange aktiviteter basert på frivillig innsats behøver ikke en miniferie på Nordstrand bli dyrt. Men hvis du vil spandere litt på deg selv og andre, gir hjemmesiden Matchbanker.no et overblikk over muligheter for forbrukslån, så du kan finne et som er innenfor din økonomiske ramme, og med en ansvarlig tilbakebetalingsplan.

Del artikkelen på Facebook