Visekonsert på Lambertseter Gård: Nært med Narum

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt I over en time sang Benedikte, Jon Anders og Lars Christian Narum sine egne sanger. I over ti år har de levert visepop av høy kvalitet og blitt spilt på P1 jevnlig siden. I 2012 var de var på ”Lindmo” og i 2014 på ”Sommeråpent”. Nå er de er på turné, og 8. november la de veien innom Lambertseter. Der likte de seg! Og publikum likte dem!

- Det er fint å synge på en gammel bondegård, sa Benedikte. Med mye humor bandt hun sangene sammen.

– Vi skjønner at også Oslo har sine gamle gårdshistorier. Vi føler oss nesten som ”heme”. Vi vokste opp på gården Blili på Eina.

En helt egen kontakt oppsto mellom dem og publikum denne kvelden. Narum sang de vare og melodiøse sangene i et lydbilde som er lett å kjenne igjen: Lavmælt, ujålete, melodiøst, transparent og i enkle, kreative arrangementer. Benedikte synger med sin karakteristiske varme stemme, storebror og låtskriver Lars Christian sitter ved keyboardet/pianoet og løfter melodiene med sitt komp og egne solopartier, mens den andre broren Jon Anders håndterer gitaren så det er en fryd å høre på. Publikum fikk 12 sanger, men ville ha mer. To ekstralåter ble det.

Dommen fra publikum var samstemt: ”Veldig bra, rolige låter”, ”fine tekster og melodier”, ”de var nedpå, vokalisten hadde en klar og fin stemme”, ”underholdende konsert tvers igjennom” og ”er visebølgen kommet tilbake?”

Musikalsk familie

Benedikte løftet litt på sløret om den musikalske bakgrunnen.

- Vi er vokst opp i en musikalsk familie. Far er glad i å synge, mor er dansk og brakte et piano inn i heimen. Vi er blitt litt som sirkushester.

- Hvem har påvirket dere?

- Kanskje særlig folk som Neil Young, Joni Mitchell, The Band, Terje Rypdal, Lillebjørn Nilsen og Ole Paus.

Lars Christian, som også har spilt med Hellbillies, er en låtpoet på nivå med Stein Torleif Bjella, mener Dagbladets erfarne musikkanmelder Øyvind Rønning, og mener gruppa utvikler seg stadig

Det første albumet deres ”Samma hen du fær” kom i 2009. Året etter fikk de Spellemannsprisen for ”Ælt som var søkk borte”, og siden da har de gitt to album til. Denne høsten har de vært innom Modum, Trysil, Lillestrøm, Hamar, Gran, Elverum og Aurskog.

Nymalt kulturhus

Bak konserten sto Foreningen for Lambertseter Gård og kulturansvarlig Odd Øyvind Bergstad, som underholdt i pausen med egne låter.

Gården er mer og mer blitt et kulturhus, nå nymalt, med nytt inventar og skal pusses opp ytterligere.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags