I motsetning til konkurrentene åpner Voi nå elsparkesyklene sine igjen etter vinteren, og utvider dermed kjøresonen sin på store deler av Nordstrand og i Østensjø.

Onsdag skriver Voi i appen sin at man nå kan kjøre og parkere på blant annet Nordstrand, Lambertseter, Bekkelaget, Ekeberg, Ryen, Manglerud og flere områder i Østensjø. Det betyr dermed at vinterstengingen offisielt er omme.

Et område utelukkes

Elsparkesyklene er som kjent, kun tilgjengelige i visse områder i våre bydeler. Felles for de alle er at ingen tilbyr elsparkesykler eller parkering i bydel Søndre Nordstrand.

Selv om et område er begrenset eller sparkesyklene ikke er tilgjengelige der, er det tidvis mulig å kjøre der. Du har ikke mulighet til å avslutte turen der, og dersom du forlater den kan du måtte betale gebyrer.

Grensen stopper på utsiden av og rundt Solveien, Nordstrandveien og ved Marmorveien, men åpner for en liten strekning hvor du komme deg til Abildsø. Det er ikke mulig å leie i områdene Ljabru, Ljan og Hauketo.

– Senk farten for å beholde kontrollen

Tidlig i desember vinterstengte Voi elsparkesyklene i våre bydeler.

– Dette gjør vi som følge av lavere temperaturer og forberedelser for vinter, sa da Øystein Sundelin, pressekontakt i Voi til Nordstrands Blad.

Pressekontakt i selskapet Bolt, Jens Öhgren bekreftet at også deres elsparkesykler vinterstengte i desember. Det for minimere risikoen for ulykker, ifølge Öhgren.

Selv om Voi nå åpner opp for kjøring av elsparkesykler i store deler av Oslo, ber de kundene sine være ekstra forsiktig nå som det er kaldt ute.

Hva synes du om at elsparkesyklene fungerer i våre distrikt igjen?