PRINSDAL: Mannen i 20-årene er siktet for såkalt etterfølgende bistand, opplyser Oslo politidistrikt. Han framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 14 fredag.

Fra før er tre unge menn fra Oslo siktet for drap eller medvirkning til drap på Halil Kara (21), som ble skutt i hodet ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo fredag 10. januar.

En av dem, en mann på 20 år, ble etterlyst internasjonalt. Han ble pågrepet på grensa mellom Ungarn og Serbia og ble utlevert tidligere denne uka. Han framstilles også for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag. Påtalejurist Anne-Marie Hustad kommenterer saken først etter fengslingsmøtene.

En annen av de drapssiktede ble pågrepet for ulovlig bevæpning på offentlig sted 14. januar, er varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap eller medvirkning til det i Prinsdal-saken.

Gjerningsmannen skal ha stukket av til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn etter drapet. Han hadde dekket til ansiktet.

Tirsdag i forrige uke ble det holdt minnestund for Halil Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter, og han ble gravlagt to dager senere i familiens hjemby Antalya i Tyrkia. 21-åringen jobbet som vikar på Seterbråten skole, en barneskole på Bjørndal, sørøst i Oslo.

LES OGSÅ:

Mannen som er siktet for Prinsdal-drapet er nå i Norge

Det var Halil Kara (21) som ble skutt og drept i Prinsdal

21-åring skutt og drept i Prinsdal